Massage kan om verschillende redenen worden toegepast:

– ter ontspanning/tijd voor jezelf

– als onderhoud en het op peil houden van de conditie van spieren, ligamenten, pezen en fascie (bindweefsel)

– als hulpvraag bij lichamelijke klachten

 

Veel mensen hebben in het dagelijkse leven met overbelastingsklachten te maken en dit kan ontstaan door diverse oorzaken als: houding, lichamelijk en/of geestelijk zwaar werk, intensieve sportactiviteiten of een trauma. Hoofdpijn, lage rug, nek- en schouderklachten of zware vermoeide benen zijn maar enkele voorbeelden.

Maar ook bewegingsarmoede, veel repeterende bewegingen of langdurig in eenzelfde houding werken kunnen klachten veroorzaken en ervoor zorgen dat men bepaalde activiteiten niet meer of minder goed kan uitvoeren.

 

Gezond spier- en bindweefsel voelt elastisch aan, is veerkrachtig en kan goed ten opzichte van elkaar glijden en bewegen. Anders is het bij spieren en omliggend bindweefsel waar de circulatie verstoord is. Verhoogde spierspanning, verhardingen of verklevingen zijn voelbaar.  Een verminderd functioneren van spieren en fascie is het gevolg en kan voor pijn en disfunctie elders in het lichaam zorgen.

 

Dit kan verholpen worden door, naast de reguliere, andere massagemethoden toe te passen zoals lymfedrainage, deep tissue-, en fascial release technieken. Hierdoor wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. De aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen neemt toe en het lichaam kan sneller herstellen. Spieren, bindweefsel, huid worden soepel en bewegingsbeperking wordt opgeheven.

 

U kunt met o.a. onderstaande klachten terecht voor massage:

 

  • pijnlijke of overbelaste spieren
  • vermoeidheid, stress/burn-out
  • tennisarm/golfersarm
  • hoofdpijn/migraine
  • klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak(SOLK)/chronische pijn
  • klachten/nadelige gevolgen van kanker
  • (lymfe) oedeem
  • lage rug-/nek- en schouderklachten

 

Bent u klachtenvrij? Massage is ter ontspanning of voor het op peil houden van uw spierconditie zeker aan te bevelen. We gebruiken ons spierstelsel 24 uur per dag, goede zorg daarvoor is geen overbodige luxe!