Ontspanningsmassage

Het is een tijd waarin veel van ons wordt verwacht, de prestatiedruk is hoog. En één van toenemende bewegingsarmoede , niet voor niets wordt gesproken van ‘zitten is het nieuwe roken’.  Vaak repeterende bewegingen maken is een ander veel voorkomend probleem in menig beroepsuitoefening. Tijd voor ons zelf en ontspanning schiet er vaak bij in. Dit kan op den duur zorgen voor stress en spanning in het lichaam, meestal het eerste te merken aan de nek-, schouder- en bovenrugspieren. Maar kan evengoed op andere plekken voorkomen. Als deze spanning te lang aanhoudt kan dit zorgen voor andere klachten zoals hoofdpijn of slapeloosheid.

 

Bij een ontspanningsmassage komen je lichaam en geest helemaal tot rust. Dit wordt bereikt door in een rustig tempo en met aangepaste druk te masseren. Door het toepassen van strijkingen, knedingen, fricties en schuddingen wordt de spanning in spieren verminderd en kan de aandacht tijdelijk verlegd worden.

 

Regelmatig een ontspanningsmassage ondergaan zorgt ervoor dat spieren soepel blijven en men zich prettiger, energieker en meer ontspannen in het eigen lichaam voelt. Even tijd voor jezelf!