Ontspanningsmassage

Het is een tijd waarin veel van ons wordt verwacht, de prestatiedruk is hoog. En één van toenemende bewegingsarmoede , niet voor niets wordt gesproken van ‘zitten is het nieuwe roken’.  Vaak repeterende bewegingen maken is een ander veel voorkomend probleem in menig beroepsuitoefening. Tijd voor ons zelf en ontspanning schiet er vaak bij in. Dit kan op den duur zorgen voor stress en spanning in het lichaam, meestal het eerste te merken aan de nek-, schouder- en bovenrugspieren. Maar kan evengoed op andere plekken voorkomen. Als deze spanning te lang aanhoudt kan dit zorgen voor andere klachten zoals hoofdpijn of slapeloosheid.

 

Bij een ontspanningsmassage komen je lichaam en geest helemaal tot rust. Dit wordt bereikt door in een rustig tempo en met aangepaste druk te masseren. Door het toepassen van strijkingen, knedingen, fricties en schuddingen wordt de spanning in spieren verminderd en kan de aandacht tijdelijk verlegd worden.

 

Regelmatig een ontspanningsmassage ondergaan zorgt ervoor dat spieren soepel blijven en men zich prettiger, energieker en meer ontspannen in het eigen lichaam voelt. Even tijd voor jezelf!

 

HOT & COLDSTONE MASSAGE

 

Voor een hot & coldstone massage wordt gebruik gemaakt van veel warme olie, basalt- en marmer/onyx stenen. Basalt ontstaat uit lava en bevat onder andere de elementen calcium, magnesium, silicium en ijzer. Basaltstenen nemen heel goed warmte op en houden deze lang vast. Marmer/onyx zijn koude natuurstenen en bestaan uit kristallen en kalk.

 

De warme en koude stenen worden wisselend gebruikt tijdens de massage en juist die combinatie zorgt voor een heilzame werking die tot diep in het lichaam ervaren wordt. De warmte van de basaltstenen en de massage bevorderen de stofwisseling in weefsels. Vooral de weefsels met een langzame stofwisseling zoals pezen, banden en bindweefsel profiteren hiervan. Een hot & coldstone massage zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel en draagt tevens bij aan de lichamelijke fitheid.

 

Effecten van hot & coldstone massage:

 

 

Betere doorbloeding en doorstroming van het lymfestelsel

Verbeterde afvoer van afvalstoffen

Het verminderen van verhoogde spierspanning

Rustgevende werking bij stress

Het verminderen van hoofdpijn, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering

Het versterken van het immuunsysteem

Het verminderen van spierpijn, gewrichts- en rugklachten